Zanimljiva prva runda IX Juniorskog Serbian Open-a

Dvadeset osmoro juniora odigralo je danas prvu rundu devetog po redu Juniorskog Nacionalnog i Otvorenog Prvenstva Srbije.

Takmičenje koje je ove sezone pred vratima oficijalnog WAGR statusa, okupilo je golfere iz Nemačke, Holandije, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

U internacionalnoj konkurenciji kod golferki mlađih od 16 godina, najbolji utisak danas ostavila je slovenačka golferka Tijana Jovićević  sa odigranih 26 bruto poena. Srpske golferke Jelena Lainović i Jefimija Đorđević osvojile su tri poena manje.

Tijana Jovićević

I kod juniora u istoj starosnoj kategoriji naši golferi su u samom vrhu. Andrija Đorđević će rundu broj dva startovati sa treće pozicije, dok se Luka Jovanović nalazi na drugom mestu sa tri poena zaostatka u odnosu na Nemca Feliksa Van Klifa koji je do vođstva došao nakon runde od 33 poena.

Feliks

Kada je borba za trofej Nacionalnog Prvenstva u pitanju, najbolji rezultat kod mlađih juniorki ima Jelena Lainović, koja će u drugu rundu ući sa prednošću u odnosu na drugoplasiranu Jefimiju Đorđević i trećeplasiranu Olgu Karadžić.

Kod momaka mlađih od 16 godina, najbolji rezultat posle prve runde ima Luka Jovanović, koji se našao ispred Andrije Đorđevića i Njegoša Šolaka.

Kod starijih juniorki, Tamara Palkovljević odigrala je 77 udaraca, pa će sa prednošću u odnosu na Milicu Dojčinović započeti drugi dan Nacionalnog Juniorskog Prvenstva.

Puniša Plazina je odigrao 71, što je za pet udaraca bolje od drugoplasiranog Sergeja Stojiljkovića koji je stao na 76 udaraca nakon prvih osamnaest rupa.

Sjajan prvi dan obećava i zanimljiv nastavak.

Dobrodošli!