Sve više golfera na terenu Golf kluba Beograd

Iako nas vreme nije preterano služilo tokom aprila, sve je više golfera na Adi Ciganliji. Tokom prve dve nedelje Golf klub Beograd ugostio je 369 igrača koji su uživali na ove godine odlično pripremljenom terenu.

Tim grinkipera od prošle godine vodi momak iz Irske, Sajmon Konoton, koji je uložio mnogo znanja i radnih sati, kako bi teren bio što bolje pripremljen. Ima golfera kojima trenutno ne odgovaraju malo duži ferveji, ali je, kako smo saznali, glavni razlog za to još uvek vlažna zemlja. Ideja je da se što bolje sačuvaju do trenutka šišanja, kada će sve biti “po pravilima službe”.

Pored velikog broja golfera koji su izašli na teren, na vežbalištu pored prevejanih golfera imamo i dosta početnika raznih uzrasta. Mnogi od njih su iskoristili povoljnosti različitih programa GOLF AKADEMIJE GKB-a.Tako su od početka sezone, startovale dve grupne i nekoliko individualnih akademija.

Pored ovih akcija,Golf Asocijacija Srbije je krenula sa svojim akcijama. Tako je proteklog vikenda krenula i GAS školica za najmlađe, ali je u neposrednoj blizini Golf kluba Beograd počela i Školska golf liga, koja će se, s obzirom na svoje specifičnosti, igrati na terenu tima američkog fudbala, “SBB Vukova”.

Uskoro nam kreće i takmičarska sezona, koja će biti “krcata” turnirima za golfere iz svih kategorija.Tako nas do kraja aprila očekuje prvi u nizu turnira “Lige Ade Ciganlije”. Kroz deset dana, 24.04.2013. u 15 časova, počeće ovo jako zanimljivo takmičenje koje je prošle godine okupilo veliki broj golfera.

Mesec maj će nam već doneti i prve turnire GCB MASTERS serije, šesti po redu SBB GOLF CHALLENGE i deveti po redu MEMORIJAL KNEZ PAVLE.

A do tada, dragi golferi, samo vežbajte i uživajte na odlično pripremljenom terenu Golf kluba Beograd. Dobrodošli i dobru igru vam želimo!