Stanarević dominirao u prvoj, Mirkov u drugoj kategoriji

Danas, poslednjeg dana jula, devetnaest golfera je učestvovalo na petom turniru Letnje Lige Ade Ciganlije. Momenat dana bio je neverovatni igl Gorana Stanarevića.

Na devetoj rupi, u prvom krugu, viđena je nesvakidašnja situacija, koja se, nezvanično, nije desila nikada u istoriji terena na Adi Ciganliji.

Naime, Goran Stanarević je nakon dobrog prvog udarca odigrao nestvaran drugi! Ni on, ni njegovi saigrači iz flajta nisu videli gde je završila loptica nakon udarca od 200 i više metara, koji je sigurno išao ka grinu. Stanarević je procenio da je loptica sigurno malo više kotrljala i završila u bankeru iza grina.

Ali, kada su se igrači približili grinu, uvideli su da je nema u pesku, nakon čega su “bacilli pogled” u rupu. Imali su šta da vide…Bio je to neverovatni igl na najtežoj rupi na terenu. Još jedan dokaz da kada igrate odlično, ne manjka vam ni sreće. Nakon toga je usledio i brdi na prvoj, što je bio znak da je iskusni golfer u naletu.

v-letnja-liga-ada-1

Do kraja, uz rezultat od +4, odneo je ubedljivu pobedu sa 42 poena. Drugo mesto je zauzeo mladi Marko Đorđević, dok je na trećem mestu završio Erik Graser.

U B kategoriji, odličan dan je imao pobednik Mirko Bogdanov. Ipak, iako je pobedio, nije potpuno zadovoljan, jer kako ističe, nekoliko grešaka ga je koštalo rezultata od preko 40 poena. Ovako, sa 35, on je za dva poena bio bolji od drugoplasiranog Dejana Simića i Tahve Lopa.

v-letnja-liga-ada-2

U generalnom plasmanu u prvoj kategoriji vodi Momčilo Mijušković sa 109 poena, ispred Gorana Lalovića sa 101, odnosno Marka Đorđevića sa 98.

U drugoj kategoriji vodi Dejan Simić sa 118 poena. Šest poena manje je sakupio Robert Todorović, dok je Vladimir Marković treći sa 98 poena.

Naredni šesti turnir Letnje Lige Ade Ciganlije igra se 14. Avgusta.

Dobrodošli.

REZULTATI