Stableford dobio šampione, ostalima ostaje još finalna runda

Ti “ostali” iz naslova su golferi iz druge dve preostale kategorije na XII Nacionalnom Prvenstvu Srbije. Igrače iz “srednje” i apsolutne kategorije očekuje finalna runda na Adi Ciganliji.

Treći dan od početka prvenstva, golferi su imali slične uslove kao i tokom prva dva. Jako sunce i vlažnost, bez daška vetra i kiše u najavi, daleko su od povoljnih uslova za igranje golfa. Izgleda da će se to promeniti tokom poslednjeg dana, jer u trenutku stvaranja ovih redova, Beograd je na putu grmljavini i pljuskovima.

Da, golferi iz Stableford bruto kategorije su danas igrali finalnu rundu. Drugih osamnaest rupa je odlučivalo o tome ko će kod golfera i golferki postati novi nacionalni šampion. Kod dama je to bila Irena Suturović Bogdanović, koja je odigrala bolje od drugoplasirane Dragane Andrejević.

A međ’ gospodom je došlo do promena nakon prve runde. Miško Vujičić je vodio nakon prve runde. Danas, u finalu, on je završio  kao trećeplasirani. Ispred njega su uskočili iskusni Branislav Žegarac i danas odlični Damir Baralić, koji je poneo titulu najboljeg golfera u Strableford bruto  kategoriji.

Mid-Amateur, kategorija koja se žargonski može nazvati i “srednjom”, donela je odličan golf. Tu su svari na istom rastojanju kao i nakon prve runde odigrane u Žablju. Stojiljković, Titin, Todorović. To su prezimena trojice golfera koja ne mrdaju sa svojih mesta. Približio im se Goran Lalović na četvrtoj, dok je Miljenko Bižić nakon mnogo lošije runde, pokvario svoj rezultat.

Ipak, kod dama su se stvari iskristalisale. Obe golferske su odigrale po 90 udaraca prvog dana, ali danas se Maja Ilić potrudila da napravi razliku, pa je odigrala za sedam udaraca manje od Ljiljane Lainović, koju će sutra čekati jako težak posao. Videćemo…

xii-nacionalno-prvenstvo-najjaci-flajt

I naravno, najjači za kraj. Najkvalitetniji golf se, po prirodi stvari, igra u apsolutnoj kategoriji, koja okuplja najbolje igrače. A tu je trenutno najbolji Ilija Đurđević. Treći dan za redom. 70,73 i 75 su njegovi rezultati, pa sada drugoplasiranom Sergeju Stojiljkoviću beži za samo jedan udarac. Aktuelni šampion, Mihailo Dimitrijević, je sa mladim Sergejem zamenio mesta. Po drugi put od početka. Svašta će se sutra dešavati na Adi.

Spremite se…

U okršaju dve Aleksandre, Karadžićeva je bolja od Tomovićeve. Sa ukupno 279 udaraca, ona ima šesnaest udaraca “kredita” na putu do titule.

Pre početka finalne runde, kao glavno pitanje ističe se ono vezano za vremenske uslove. Ako bude kiše i teren smekša, to će za golfere zasigurno biti mali šok.

Sačekajmo da vidimo…