Srpski juniori izuzetno aktivni tokom avgusta

Ušli smo u drugu polovinu avgusta i na korak smo bliže početku jesenje sezone na golf terenima u Srbiji. Ipak, mladi srpski golferi su jako aktivni u ovom periodu.

Tokom vikenda, tačnije u petak, na terenu Golf kluba Beograd, odigran je peti turnir u okviru Serbian Junior Tour-a. Juniori su prema propozicijama bili podeljeni u tri starosne kategorije  – do 12, 15, odnosno 18 godina.

Kod najmlađih golfera, igrao se Stableford Neto. Najbolja je bila Jefimija Đorđević sa 32, ispred Katarine Flanđunis sa 28 i Mateje Aleksića sa 19.

serbian-junior-tour-v-avgust-2013-2

I kod juniora iz “srednje” starosne kategorije, igralo se u istom sistemu. Luka Jovanović je odneo ubedljivu pobedu sa 30 poena ispred Marka Jokića koji je odigrao 19.

A u najjačoj kategoriji, koja je okupila golfere do 18 godina, igralo je pet srpskih reprezentativaca u Stroke Bruto formatu.

Najbolju igru prikazao je Sergej Stojiljković sa 73, ispred Ranka Helca sa 76 i Mihaila Dimitrijevića koji je odigrao 80. Slabiji dan imali su Andrej Stanarević (81) i Puniša Plazina (84).

serbian-junior-tour-v-avgust-2013-4

Pored ovog turnira, naši juniori predvođeni trenerom Robertom Hendijom, krenuli su juče put Slovenije, gde će od sutra, 20. Avgusta, pa sve do četvrtka 22-og igrati na jakom juniorskom turniru International Slovenian Junior Championship-u.

Na terenu Dinners Golf Club-a u Ljubljani, igraće Aleksandra Karadžić, Tamara Palkovljević, Andrija Đorđević, Puniša Plazina i pomenuti Sergej Stojiljković.

A tri starija juniora, Mihailo Dimitrijević, Andrej Stojiljković i Ranko Helc su u društvu Nebojše Lazića, nacionalnog kapitena, takođe juče, otišli u svetski hram golfa, jedan jedini St. Andrews u Škotskoj! Zahvaljujući saradnji Golf asocijacije Srbije i Olimpijskog komiteta  Srbije, naši juniori su dobili priliku da učestvuju na jako kvalitetnom golf kampu.

serbian-junior-tour-v-avgust-2013-1

U okviru ovog programa, koji će trajati do 26-og dana ovog meseca, naši momci će imati priliku da rade sa PGA profesionalcima, igraju na tri links terena sa Tour profesionalcem, ali i analiziraju svoju igru pomoću Track Man-a. Ukupno ih očekuje šest rundi golfa na svetom golferskom mestu.

Sve su ovo dokazi velikog i kvalitetnog rada koji sprovodi Golf asocijacija Srbije u tekućoj godini. Idemo sigurnim koracima ka svetloj budućnosti golfa u našoj zemlji.