Sistem maršaliranja zastavicama daje svoje rezultate

Ove godine je na terenu Golf kluba Beograd, predstavljen i implementiran novi sistem maršaliranja. Ideja je bila da se stvari postae na pravo mesto i da se maksimalno uvede red na zelenom terenu na Adi Ciganliji.

Kako sam Vladimir Simeunović kaže, “plan je bio osmisliti što bolji sistem signaliziranja, kojim bi se uticalo na regulisanje tempa igre, a da se pritom ne ulazi ni u kakvu verbalnu konfrontaciju sa igračima iz opomenutog flajta.”

Po uzoru na države u kojima je golf na znatno višem nivou, usvojili smo sitem maršaliranja zastavicama – crvenim, žutim i zelenim.

Sistem-Marsaliranja

Tako, kada vaš flajt dobije signal crvenom zastavicom, to znači dam orate da ubrzavate igru, jer ste umnogome zaostali za grupom ispred vas. U slučaju da vas maršal još jednom upozori, bićete zamoljeni da igru nastavite sa narednog udarališta.

Žuta zastavica, je slično žutom kartonu u fudbalu, prvo blaže upozorenje, koje u ovom slučaju znači dam orate ubrzati igru zbog zaostajanja vaše igre. U slučaju zečene zastavice, dobijate informaciju da je vaš tempo igre zadovoljavajući i da tako trebate i da nastavite.

“U početku je igračima bio potreban određeni period adaptacije, ali su svi oni koji redovno igraju golf, bez ikakvih problema usvojili postojeći sistem. Nije bilo nikakvog negodovanja, jer iskusni golferi dobro znaju od kolike je važnosti održavanje dobrog tempa igre na golf terenu” – dodaje Simeon Parađina, jedan od maršala.

Ohrabrujuća je stvar činjenica da se ovakav sistem odomaćio na terenu Golf kluba Beograd i da je u potpunosti prihvaćen od strane igrača koji na njemu igraju.

Ovo je još jedan dokaz da igra napreduje na ovim prostorima i da je pred njom svetla budućnost.

Dobrodošli i dobru igru vam želimo!