Simeunovićeva kruna sezone Matchplay Championship-a

Juče je na terenu Golf kluba Beograd zvanično završena takmičarska sezona. Odigrano je finale GCB Masters serije za 2012-u godinu. Pored ovog događaja, kraj sezone je obeležen i svečanom dodelom nagrada u još nekoliko ovosezonskih takmičenja.

Uslovi za igru poslednjeg takmičarskog dana sezone bili su jednostavno rečeno idealni. Sunčan dan, bez vetra nije davao prostora za opravdavanje evenutalne loše igre.

Najbolji ovosezonski igrači bili su podeljeni finalnog dana, kao i cele sezone u tri kategorije – Ladies, B i A.

A kod dama se ispostavilo da je gospođa Ljubica “Buba” Tomašević, koja je dominirala tokom jesenjeg dela sezone, održala taj nivo igre i na kraju trijumfovala u generalnom plasmanu. Razlika između nje i drugoplasirane Gordane Šolak, koja je bila najbolja tokom filanog dana, bila je samo dva poena. Na trećem mestu je Masters seriju završila Jelena Đorđević.

B kategorija je tokom cele sezone bila najkompetitivnija. Golferi su sličnog kvaliteta igre, dešava se da iskoče i neki novi igrači koji su u prvoj golferskoj sezoni…Tako je bilo ove sezone. U finalni dan su kao dva glavna favorita ušli vodeći Ivica Suturović i do juče drugoplasirani Nenad Branković. Ipak, Suturović je juče odigrao ispod svojih kvaliteta, pa je na finalnom turniru osvojio samo dva poena. To su iskoristili Vladimir Stojković i pomenuti Branković. Stojković je dobrom igrom tokom finala pobedio i osvajanjem maskimalnih 24 poena skočio na drugu poziciju u generalnom plasmanu ispred Suturovića. Novi šampion GCB Masters serije u B kategoriji jeste Nenad Branković, golfer koji je i osvojio dva od šest Masters turnira ove sezone.

U najjačoj kategoriji, jedan mladić je zaokružio sezonu u kojoj su mu se dešavale stvari koje je samo mogao da poželi. Najbolji golfer GCB Masters serije u A kategoriji je Vladimir Simeunović, koji je pored osvajanja SBB Challenge-a u maju i Diners International Golf turnira u septembru trijumfovao i u finalu. Ovaj fantastični golfer, kojeg čeka blistava karijera profesionalnog trenera, pobedio je u generalnom plasmanu izuzetno ubedljivo. Drugoplasirani Branimir Gudelj i trećeplasirani Erik Graser sakupili su 21 poen manje od fantastičnog Simenuovića.

Nakon odigranog finala, usledila je i dodela nagrada najboljim juniorima Serbian Junior Tour-a. Videli smo nova goflerska lica, naše male pobednike, pred kojima su novi golferski horizonti, a nadamo se i svetla budućnost srpskog golfa.

Dodeljen je i trofej pobedniku Zimske lige. To je Gordana Šolak, koja je titulu odbranila pobedom nad svojim suprugom Draganom Šolakom.

A Matchplay Championship je osvojio mladić koji se okitio i titulom u najjačoj kategoriji Masters serije, Vladimir Simeunović. Svoju poslednju takmičarsku sezonu u amaterskom golfu, Simeunović je začinio pobedom nad našim najboljim golferom, Mihailom Dimitrijevićem. Gledaoci ovog finalnog mathcplay-a kažu da je ovo bio jedan od najboljih mečeva koji su gledali. Nakon osamnaest rupa bilo je nerešeno, pa je usledio plej of. Stiglo se do treće dodatne rupe, na kojoj je popularni “Simke” fantastičnim brdi patom došao do još jednog trofeja.

Bila je ovo fantastična sezona u Golf klubu Beograd. Dosta dobrih turnira, veliki broj novih golfera, izuzetno kvalitetan rad sa juniorskim selekcijama…

Detaljne rezultate, flajtove, kao i deo atmosfere sa turnira i dodele nagrade pogledajte na stranici Finale GCB Masters 04. 11. 2012.

Nadamo se još kvalitetnijoj golferskoj 2013-oj godini.

Dobra igra!