Odigran IV Cisco Golf Challenge

Proteklog vikenda, na terenu Golf kluba Beograd, odigran je poslednji od šest kvalifikacijonih turnira iz GCB MASTERS serije. Nakon četvrtog po redu Cisco Golf Challenge-a, ostao je da se odigra finalni turnir koji će na istom mestu okupiti najbolje golfere.

Zahvaljujući Cisco-u, firmi koja je jedan od najznačajnijih spoznora Golf kluba Beograd, tokom subote i nedelje, na Adi Ciganliji je odigran još jedan odličan golferski turnir.

Šezdeset tri golfera podeljenih u A i B kategoriju i osam dama u okviru kategorije Ladies, uzelo je učešće na ovogodišnjem Cisco Golf Challenge-u.

Kod dama je u finale prošlo njih četiri. Na kraju, šampion je postala Ljubica “Buba” Tomašević, koja je nakon pobede na nedavno odigranom BMW Serbia Cup-u, dodala još jedan trofej u svoju vitrinu. Druga je, sa poenom manje, bila Jelena Đorđević, dok je na trećem mestu turnri završila Dragana Andrejević.

Najduži drajv na osmoj rupi, kod dama, odigrala je upravo Dragana Andrejević.

U uvek interesantnoj B kategoriji je po pravilu bilo neizvesno. Nakon prvog dana čak četiri golfera je bilo sa istim brojem poena, dok je razlika od prvog do osmog mesta bila samo tri udarca. Tako je, vrhusnkom igrom drugog dana, sa 42 Stableford poena i ukupnih 79, novopečeni golfer, Aleksandar Flanđunis, došao do svoje prve pobede u Masters seriji. Drugo mesto je pripalo Ivici Sututroviću, koji je imao isti broj kao trećeplasirani Vladimir Stojković, ali je presudila bolja igra na devetoj rupi.

Kod golfera u A kategoriji je nakon prvog dana najbolji bio iskusni Zoran Mirkov. On je uspeo da i tokom drugog dana održi prednost i pobedi ispred Erika Grasera i Borislava Todorovića.

U tehničkim disciplinama, kod muškaraca u obe kategorije, najduži drajv imao je Nikolas Herkules, dok je najbliži rupi iz prvog udarca bio Vladimir Stojković. On je na rupi broj 6, lopticu smestio na 80 cm od cilja.

Ukupni pobednik je branilac titule sa prošlogodišnjeg turnira, Mihailo Dimitrijević. On je, kako se u šali moglo čuti, postao pretplaćen na najvredniju nagradu, popularni iPad, koji je samo jedna od vrednih Apple-ovih proizvoda kojima je Cisco darivao najbolje na ovogodišnjem turniru.

Detaljne rezultate i galeriju možete pogledati na stranici IV Cisco golf challenge 20-21. 10. 2012.

Vrhunska organizacija, kvalitetan golf i vredne nagrade za najbolje. Ništa nije izostalo. Nadamo se još jednom kvalitetnom golferskom okršaju naredne godine, na jubilarnom petom Cisco Golf Challenge-u.

A ono što nas očekuje narednog vikenda na terenu Golf kluba Beograd, jeste derbi sezone. Crveno beli, protiv crno belih. Golferski derbi. Hoće li zvezdaši odbraniti titulu osvojenu prošle godine ili će se njihove komšije iz Humske domoći toliko željene pobede?

Videćemo. U subotu, 27.10.2012.

Dobra igra!