Mlađi juniori dobili šampione, stariji čekaju finale

Četvrtak na ovogodišnjem, devetom po redu Juniorskom Nacionalnom i Otvorenom Prvenstvu Srbije, doneo je finalni rasplet u okviru mlađih kategorija juniorki i juniora.
sampioni
Nacionalna šampionka u kategoriji U16 za 2015-u godinu jeste Jefimija Đorđević. Članica Golf kluba Beograd odigrala je danas odlično i sa 30 bruto poena sošla je do ukupnih 53. To je bio za poen bolji rezultat od vicešampionke Jelene Lainović. Bronzana je kod mlađih juniorki Jana Marinović.
Da je današnji dan jedan od značajnijih u juniorskoj karijeri mlade Đorđevićeve, dokaz je to da je ona i Internacionalna šampionka, ispred ponovo vicešampionke Lainovićeve i danas nešto slabije slovenačke juniorke Tijane Jovićević.
jefimija i luka
Internacionalni šampion kod igrača mlađih od 16 godina je naš Luka Jovanović, koji je sa dve konstantne runde (30,29) uspeo da sa prve pozicije istisne juče najboljeg igrača – Nemca Feliksa van Klifa, koji je na jučerašnjih 33 dodao danas znatno lošijih 26.
Iako je sakupio isti broj poena kao Jovanović, 59, titula je otišla u ruke našeg golfera, koji je prikazao bolju igru na presudnim rupama. Treću poziciju u ovoj kategoriji osvojio je Njegoš Šolak.
Kada je u pitanju Nacionalno finale, i tu je Jovanović došao do naslova prvaka. Njegoš Šolak je trećem mestu u internacionalnoj konkurenciji dodao i nacionalno vicešampionsko odličje. Treći na pobedničkom postolju je Andrija Đorđević.
I dok su mlađi takmičari vodili borbu u finalu, kod starijih juniorki i juniora igrala se druga od tri runde. Kod devojaka viđeni su rezultati od preko osamdeset udaraca. Tamara Palkovljević upisala je 83, dok je Milica Dojčinović odigrala 88.
Kod starijih juniora Plazina je uspeo da ponovi jučerašnjih 71, Sergej Stojiljković je na 76 dodao današnjih 79, dok je takmičar koji igra pod zastavom Holandije, Dane Cvetković, danas odigrao mnogo slabije – 90 udaraca.
Finale u okviru kategorije U21 startuje sutra u 09:00.