Laloviću trofej VII GK Sava Challenge-a!

Poslednji avgustovski vikend na Adi Ciganliji pored visoke temperature obeležilo je i sedmo izdanje GK Sava Challenge-a.
2
Šezdeset i šest takmičara našlo se danas na terenu Golf kluba Beograd. Podeljeni u tri kategorije, A, B i C, borili su se za prestiž i titulu.
Nakon sjajne igre i osvojenih 25 stableford bruto poena, ukupni pobednik turnira je Goran Lalović.
U A kategoriji u kojoj je igrao i Lalović, najbolji neto rezultat ostvario je Marko Knežević. Tek jedan poen razlike u odnosu na drugoplasiranog Zorana Mirkova i trećeplasiranog Borislava Todorovića bio je dovoljan novom GK Sava Challenge šampionu!
Kategorija B okupila je dvadeset i četiri golfera grupisanih u šest flajtova. Na kraju dana do najboljeg rezultata stigla je mlada Sandra Dedijer, koja je osvojila 42 poena. Sa dva manje na poziciji broj dva našao se Vladimir Danković, dok je Dragiša Jović završio kao treći.
U C kategoriji smo bili svedoci neverovatnog rezultata Slavka Miljkovića, koji je odigrao 59 neto poena i došao do svog prvog trijumfa na jednom od najkvalitetnih ovosezonskih turnira.
1
Iako su i Anja Demić i Ljiljana Simić odigrale po 44, odnosno 43 poena, što su takođe sjajni rezultati, nisu mogle do boljih pozicija od druge i treće.
Pored takmičarskog karaktera, drugo ovogodišnje izdanje GK Sava Challenge-a imalo je i humanitarni karakter. Deo sakupljenih sredstava biće uplaćen Specijalnoj Olimpijadi Srbije.
Upravo je Aleksandar Stanojević, Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije danas bio gost golfera na Adi, gde ga je dočekao predsednik Golf kluba Sava, Ivica Suturović.
Domaćin je Stanojevića dočekao rečima da se nada da je ovo početak saradnje i poželeo da u narednim godinama i golf dobije bar jednog specijalnog olimpijca.
Poslednji vikend osmog meseca doneo nam je odličan turnir, dok nam septembar i čitava jesen donose dosta zanimljivih golferskih događaja.
 
Dobrodošli!