Kraj regularnog dela GCB Masters serije

Sjajni vremenski uslovi i dobra igra obeležili su prvi vikend oktobra, tokom kog je odigrano sedmo izdanje tradicionalnog Cisco Golf Challenge-a.
rsz_dsc_2066
Golferi su se tokom dva dana takmičili za poslednje GCB Masters bodove pred finale koje nas očekuje za tačno tri nedelje. Pored vrednih poena i borbe za ulazak u to finale, najbolji su nagrađeni i vrednim nagradama.
Tako je u najjačoj takmičarskoj kategoriji, ukupni pobednik, Aleksandar Stojiljković, došao do bodova koji su mu omogućili da sa pozicije dvanaest dođe do finalnog turnira. Odlično je tokom vikenda odigrao i Goran Đorđević koji je zabeležio najbolji stroke neto rezultat. Iza njega, najbolje rezultate upisali su Dragiša Živadinović i Aleksandar Flanđunis.
rsz_dsc_2186
Bruto šampion u B kategoriji na VII Cisco Golf Challenge-u je Damir Baralić koji je fantastičnom igrom došao do rezultata od 43 poena. Najbolji u neto sabiranju rezultata bio je Darko Jovanović sa 68 poena što je bilo za dva bolje od drugog i trećeg u ovoj kategorija – Koste Ginića i Slobodana Petrovića.
I u C kategoriji se vodila velika borba za finalni plasman u okviru regularnog dela GCB Masters serije. Kao i druge dve kategorije i ova je u finale slala dvanaest najbolje plasiranih golfera u generalnom plasmanu. Među njima je i Dalibor Đurđić koji je ovog puta došao do najboljeg bruto rezultata. Najbolji stableford neto odigrao je Branislav Čkrkić, koji će takođe igrati na završnom turniru kroz tri nedelje. Jedina dama među tri najbolje plasirana takmičara u svim kategorijama jeste Svetlana Ranđić, koja je završila na poziciji dva, ispred Aleksandra Simića koji je odigrao tek za poen slabije.
Kao i na svim turnirima ove serije i danas je tokom druge runde bilo “tehničkih disciplina”. Najduži drajv kod dama odigrala je Lamija Čehajić, dok je kod gospode to odigrao Goran Lalović. Closest to the pin titula ide Kosti Giniću.
rsz_dsc_2346
Bio je ovo još jedan uspešno organizovan Cisco Golf Challenge na kom su zahvaljujući dugogodišnjem partneru Golf kluba Beograd, vredno nagrađeni šampioni i pobednici u tehničkim disciplinama.
Nakon ovog turnira trideset šestoro najbolje plasiranih golfera u ukupnom plasmanu steklo je pravo igranja u velikom  GCB Masters finalu, zakazanom za 25. oktobar.
Čestitke pobednicima!