Jučerašnji lideri potvrdili trofej igrom u finalu!

Nakon dva dana igranja na terenu Golf kluba Beograd, dobili smo šampione u okviru Nacionalnog i Otvorenog Mid-Amateur Prvenstva Srbije.
trofeji
Start prvog dana doneo nam je u prva dva sata kišovito vreme, dok smo danas tokom finala imali odlaganje u trajanju od trideset minuta. Glavni razlog bila je gusta magla koja je obavila srpsku metropolu tokom prethodne noći i jutros.
magla
Uprkos ovom odlaganju, videli smo odlične rezultate tokom finalne runde.
Tako je u konkurenciji domaćih golfera, lider nakon prve runde, Aleksandar Stojiljković odigrao za tri udarca bolju rundu i sa ukupno 151 udarcem (77 i 74) potvrdio pobedu i trofej u okviru Nacionalnog Prvenstva.
sale
Veliki napredak i skok do vicešampionske pozicije ostvario je Milan Velisavljević, odigravši danas 77 i dokazavši da je jučerašnjih 84 bila runda ispod njegovih mogućnosti. Slabije partije Bižića i Flanđunisa, iskoristio je Goran Lalović, pa je zahvaljujući rundama od 82 i 83 udarca, na kraju došao do pozicije tri na pobedničkom postolju.
majaKod dama, znatno bolju rundu no juče odigrala je Maja Ilić i tako je došla do naslova Nacionalne šampionke. Na poziciji vicešampionke završila je Irena Suturović Bogdanović.
A u Internacionalnoj Mid-Amateur konkurenciji, italijanski golfer Stefano Maio potvrdio je trijumf rundom od 74, koliko je upisao i drugoplasirani Stojiljković. Uprkos najboljoj rundi dana, od 73 udaraca, Austrijanac Diter Rauting nije uspeo da napreduje na tabeli, pa je završio kao bronzani.
stefano
Mali kuriozitet ove finalne runde jeste da je upravo Stefano Maio, šampion Otvorenog dela Mid-Amateur Prvenstva Srbije, pored ove golferske pobede, danas došao i do još jedne, one životne. Italijanski golfer je po samom završetku runde otišao put oltara, gde je sa svojom životnom saputnicom započeo novo putovanje. Bio je toliko u žurbi, da ga ni objektiv oficijalnog fotografa nije mogao uhvatiti kraj klupske kuće.
Congratulazioni Stefano!