Hole in One pred kraj Etihad Airways Lige!

Peti, poslednji turnir u regularnom delu letnjeg izdanja Etihad Airways Lige odigran je juče po jako vrelom avgustovskom danu.

Na terenu na Adi Ciganliji takmičili su se golferi u okviru obe takmičarske kategorije.

Kategorija II donela je sjajnu borbu trojice prvoplasiranih golfera. Trećeplasirani Dalibor Đurđić odigrao je odličnih 40 Stableford neto poena, što je ipak bio slabiji rezultat od 42 koliko je upisao drugoplasirani Eksner Volfhart, odnosno 44, koliko je odigrao današnji pobednik, Zoran Milenković.

Upravo je Milenković ubeležio veliki napredak na tabeli u ukupnom plasmanu i tako je došao do pozicije broj četiri, sa deset poena manje od trenutno vodećeg Đurđića, koji u finale ulazi sa 62 osvojena poena nakon pet turnira.

U takmičarski jačoj, kategoriji broj jedan, dan je definitivno obeležio Aleksandar Stojiljković. Odličnu igru koja ga je sa 37 poena dovela do pobede začinio je nesvakidašnjim potezom na rupi broj šest. Tokom igranja drugog kruga, Stojiljković je sa udarališta odigrao perfektan udarac koji mu je doneo “hole in one”!

Ipak, kada pričamo o stanju u generalnom plasmanu, Stojiljković nije u samom vrhu. Na čelu letnjeg izdanja Etihad Airways Lige nalazi se Radomir Beloševac, ispred Vladimira Gajića i Zorana Mirkova, koji su mu najbliži pratioci.

Na kraju, treba napomenuti da se tokom finala osvojeni poeni dupliraju, što će svakako biti faktor od velikog uticaja na konačan izgled tabele.

Finale je zakazano za narednu sredu, 19.avgust.

Čestitke Stojiljkoviću na fantastičnom asu i dobra igra svim finalistima!