Grinkiperi nagradili Slobodana Petrovića

Interesantno golf takmičenje na terenima na Adi Ciganliji

Grinkiperi nagradili Slobodana Petrovića

Na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji održan je turnir „Greenkeepers revenge“ koji je bio zabavnog karaktera. Kompletnu organizaciju na sebe su preuzeli ljudi koji se svakodnevno brinu o održavanju golf terena na Adi Ciganliji. Oni su takmičarima postavljali razne prepreke, poput toga da se rupa umesto na grinu, nalazi u pesku, a na kraju su obezbedili pehare za pobednike, ali i zakusku za sve učesnike.

IMG_5014

Takmičenje se odvijalo po ’stableford’ pravilima, na devet rupa, a takođe su dodeljene i nagrade za najduži udarac, kao i za golfera koji je tokom dana stigao najbliže rupi iz prvog udarca.

U najavi turnira, glavni grinkiper Simeon Parađina je rekao da će takmičarima biti potreban svaki naučeni udarac da savladaju izazov, ali i da otkriju nove mogućnosti igre na terenu. Tako je i bilo. Pobedu je odneo Borislav Todorović, koji je imao 20 neto poena, dva više od Dalibora Đurđića na drugom mestu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Erik Graser, koji je takmičenje završio sa 17 poena. Todorović je takođe dobio nagradu za ’Longest drive’, dok je priznanje ’Closest to the pin’ pripalo Graseru. U konkurenciji dama, slavila je Slavica Živanović sa 21 neto poenom, Zara Korać je imala 16, a treća je bila Jelisaveta Vasiljević sa 15 poena. Pobednica je takmičenja završila sa još jednim priznanjem, pošto je bila vlasnica najdužeg udarca vikenda.

IMG_5019

Tu nije bio kraj nagradama, pošto su grinkiperi poseban pehar dodelili najboljem golferu godine po njihovom izboru, a to je Slobodan Petrović. Njemu je to priznanje pripalo jer je najviše vremena proveo na terenu ove sezone. Na kraju je obavljena i lutrija, na kojoj je glavna nagrada bio vikend na Zlatiboru, koji je dobio Zoran Milenković.