Golf klub Beograd deveti u Evropi

Drugu godinu za redom na terenu Golf du Medoc rezorta u Francuskoj, od 25-27. oktobra održan je 44. European Men’s Club Trophy. Na terenu “Les Chateaux” takmičilo se 25 evropskih klubova, sastavljenih od po tri igrača. Ukupno dva najniža rezultata od tri igrača u svakoj rundi od tri dana, odlučili su ko će ove godine podići prestižni trofej.

dsc_0252 (1)
Na turniru su učestvovali neki od najperspektivnijih igrača Evrope. Mladi Danci, braća blizanci koji su početkom septembra bili u timu koji je osvojio Svetsko Amatersko Timsko Prvenstvo (WATC) igrali su za klub Gyttegaard. Tri igrača sa turnira su predstavljala kontinent Evrope ranije ove godine. To su: Eduard Rousaud, koji predstavlja španski klub, El Prat, igrao je na Jacques Léglise Trophy zajedno sa portugalskim Danielom Da Costa Rodriguesom, koji igra za Golf klub Miramar. Rousaud je takođe osvojio Evropsko prvenstvo mladih sa Španijom u julu, dok je Da Costa Rodrigues bio ključni u portugalskom timu za plasman na drugo mesto na European Boys’ Team Championship, Division 2 u Mađarskoj, i bio je u muškom timu svoje zemlje na European Amateur Team Championship u Nemačkoj.
dsc_0227 (1)

Golf klub Beograd je zahvaljujući pobedi na Državnom Ekipnom timskom prvenstvu ove godine u Francusku poslao tim od tri igrača. Branimir Gudelj, koji je na Svetskom Amaterskom Timskom Prvenstvu završio rezultatom -10, Mihailo Dimitrijević aktuelni prvak Srbije u golfu i mladi Nikola Bojanić koji je ove godine stupio u prošireni spisak reprezentacije.
dsc_0147 (1)

Prvog dana takmičenja, Branimir Gudelj ubeležio je rezultat -1, Mihailo Dimitrijević odigrao je 2 preko para, dok je Nikola Bojanić ubeležio rezultat +16. Timski rezultat od 1 preko bio je dovoljan za deveto mesto. Drugi dan turnira obeležila je jaka magla koja je uslovila pomeranje starta za čak tri i po sata od planiranog. To nije omelo naše igrače da nastave sa dobrom igrom. Branimir je odigrao -2, Mihailo PAR terena i Nikola +12. Odlučujućeg dana turnira, sjajnu igrao prikazao je Nikola odigravši rezultat +4. Isti rezultat ubeležio je i Mihailo dok je Branimir sa udarcem manjem ubeležio rezultat +3.
dsc_0226_0 (1)
Timskim rezultatom od +6 naši igrači zauzeli su devetu poziciju u ukupnom plasmanu. Pobednički tim francuskog kluba Racing Club de France završio je rezultatom -14, dok su na drugom i trećem mestu klubovi iz Danske i Španije sa rezultatom -11.

IMG_8853

Čestitamo našim igračima na dobroj igri i sjajnom rezultatu.

Sledeće godine Francuzi će ponovo biti domaćini European Men’s Club Trophy-a.