Finale Etihad GCB Mastersa kruna klupske sezone!

Danas je finalnim turnirom, odigranim u sjajnim vremenskim uslovima, na terenu Golf kluba Beograd stavljena tačka na još jednu seriju najjačih klupskih turnira – Etihad GCB Masters.

Počev od maja, pa sve do ovog, dvadeset petog dana oktobra, vodila se velika borba na šest turnira u okviru regularnog dela sezone, nakon koje su najbolji golferi stekli pravo igranja na finalnom turniru.

Najbolji golferi iz sve tri takmičarske kategorije, odigrali su finale tokom kog su se duplirali osvojeni bodovi. Upravo ova propozicija imala je veliki uticaj na konačan rasplet i stanje u ukupnom plasmanu.

Tako je u najjačoj takmičarskoj kategoriji, jedinoj u kojoj se igrao Stroke play, zahvaljujući sjajnom finalu, šampion postao Aleksandar Flanđunis.

Flandjunis

Bruto pobednik današnjeg turnira odigrao je sjajno i na kraju je u ukupnom plasmanu završio sa samo dva poena prednosti ispred ovosezonskog vicešampiona Radomira Beloševca, koji je tokom cele sezone prikazivao konstantnu igru i finale započeo sa liderske pozicije. Do pozicije tri na pobedničkom postolju stigao je još jedan jako kvalitetan golfer, Milan Velisavljević.

GCB Masters pobednici

Dupliranje poena osvojenih u finalu donelo je pravu dramu u B kategoriji. Pre današnjih osamnaest rupa, najbliži trijumfu u generalnom plasmanu bio je Slobodan Petrović, koji je imao naizgled veliku prednost u odnosu na najbliže pratioce. Ipak, njegova loša igra tokom finala dala je šansu Đorđu Zečeviću da pobedom dođe do trofeja u ukupnom plasmanu i to sa samo jednim poenom prednosti. Izjednačenost u vrhu samo je potvrdio trećeplasirani Dragan Đuričić sa tek tri poena zaostatka za šampionom.

Da u kategoriji C ne bude neizvesnosti kao u druge dve potrudio se Vladimir Danković koji je tokom čitave sezone prikazivao sjajne partije.

Danković Iako tokom finala nije odigrao u tom maniru, šesnaest osvojenih poena doneli su mu pobedu u ukupnom plasmanu. Najbolje je tokom finala odigrao Željko Protić, ali je njegov krajnji domet u ovoj sezoni vicešampionska pozicija ispred trećeplasiranog Đuro Đuraškovića.

Po odigranom finalu, u klupskoj kući Golf kluba Beograd usledila je ceremonija dodele nagrada najboljim takmičarima.

Pobednike u sve tri kategorije nagradio je Etihad Airways, ispred kog je Danica Đilas dodelila karte za odabranu destinaciju ove renomirane avio kompanije.

Flandjunis i Danković

Još jedna uspešna sezona na terenu Golf kluba Beograd nalazi se na samom izmaku. Do kraja nas očekuje još jedno finale. U pitanju je Etihad Airways Liga Jesen, koja će naredne nedelje dobiti svoje šampione.

A onda slede treninzi za narednu sezonu koja će obilovati kvalitetnim turnirima!

REZULTATI I KONAČAN PLASMAN – GCB MASTERS