Durđević, Karadžićeva, Stojiljković i Ilićeva na tronu!

Četvoro nacionalnih šampiona u kategorijama Mid-Amateur i Absolut, došli su takozvanim „wire to wire“ pobedama, što znači da su vodili od početka do kraja XII Nacionalnog Amaterskog Prvenstva Srbije.

Juče smo dobili šampione u trećoj, Stableford kategoriji. Danas su, po nešto svežijem danu od prethodna tri, svoja takmičenja odigrali golferi iz ostale dve kategorije.

xii-naps-najbolji-golferi

U „srednjoj“, kod dama, Maja Ilić je održala i povećala prednost koju je imala nakon jučerašnje, druge runde. Ona je sa ukupnih 273 bruto poena trijumfovala ispred Ljiljanje Lainović sa 290.

Kod muškaraca, na prve tri pozicije se ništa nije menjalo tokom sve tri runde. Aleksandar Stojiljković je nakon prve runde zacementirao prvu poziciju, dok su Igor Titin i Borislav Todorović sačuvali svoju drugu, odnosno treću.

Najjača kategorija, koja je okupila četrnaest golfera i dve golferke, donela je za nijansu drugačiji scenario. Kod dama, Aleksandra Karadžić je jedino nakon prve runde bila u zaostatku za svojom imenjakinjom prezimena Tomašević. Onda je dodala gas i na kraju trijumvoala sa velikih dvadeset osam udaraca prednosti.

A kod golfera, kuvalo se svuda sem na prvoj poziciji. Ilija Đurđević je bio rešen da od početka do kraja bude lider. U tome je i uspeo, pa je na kraju ponovo došao do najvažnijeg trofeja u srpskom golfu. Iza njega je, kao vicešampion, takmičenje završio branilac titule, Mihailo Dimitrijević. Dva udarca delila su naša dva fantastična reprezentativca. U očima mnogih ljubitelja golfa u Srbiji, zvezda ovog prvenstva je mladi Sergej Stojiljković, koji je dva dana proveo na drugoj poziciji, ali je na kraju ipak završio kao trećeplasirani.

xii-naps-najbolji-absolut-kategorija

U vreme kada se svi svetski golferi spremaju za treći, ujedno i najstariji mejdžor, The Open Championship, naši najbolji golferi su se takmičili u jako teškim vremenskim uslovima. Najbolji među njima,  uspeli su da pobede vreme, teren i sebe.

Zato im treba čestitati! Svaka čast šampioni!

REZULTATI