Deceniju kasnije – Golf klub Beograd slavi vredan jubilej

Golf klub Beograd ove godine slavi vredan jubilej – deset godina od početka rada golf terena na Adi Ciganliji. U prethodnoj deceniji zabeležen je konstantan rast interesovanja za ovaj sport.

golf-klub-beograd-2013

U početku su tu bili samo diplomatski predstavnici, koji su pasiju prema golfu, stečenu širom sveta, preneli i na svoje tadašnje mesto života, Beograd. Danas, deset godina kasnije, možemo biti ponosni na  više stotina golfera koji svakodnevno uživaju u igri i ambijentu koji pružaju teren Golf kluba Beograd i prateći delovi kompleksa, poput nekoliko vežbališta, speecijalizovane prodavnice opreme za golf i udobne klupske kuće sa restoranom.

Porast broja golfera svih starosnih doba, neminovno su pratili i bolji rezultati na međunarodnoj sceni, uz niz učešća na međunarodnim forumima od visokog značaja. Golf se razvija u pravom smeru.

gordana-solak-golf-klub-beograd

-Uslove kakve imaju golferi srpske prestonice, prava su retkost  u svetu. Teren sa vežbalištima  se nalazi na samo deset minuta od strogog centra grada, što daje mogućnost lake i brze organizacije igre ili treninga. Međutim, sa druge strane, osnovni problem sa kojima smo se svih ovih godina suočavali u promovisanju golfa jesu predrasude o tome da je to “skup” i “nepristupačan” sport. Naša škola golfa za najmlađe je sigurno najjeftiniji vid rekreacije i učenja. Cena naše godišnje članarine je otprilike slična mesečnim troškovima za bavljenje drugim aktivnostima. Takođe, odrasli za samo dve nedelje mogu da prođu obuku, uđu u svet golfa i uživaju u jedinstvenoj rekreaciji i ambijentu – rekla je Gordana Šolak, generalna sekretarka Golf kluba Beograd.

Tokom godine se organizuje niz golf akademija za najmlađe golfere, one, na kojim se zasniva budućnost igre u Srbiji. Cena za decu do 12 godina je samo 55 evra u dinarskoj protivvrednosti za čitavu sezonu. Za tu sumu, deca dobijaju dva časa golfa nedeljno, a na raspolaganju im je kompletna golf oprema. Cena golf škole na godišnjem nivou za uzrast od 12 do 16 godina je 75 evra, a za starije tinejdžere 100 evra.

Svi ostali koji su zainteresovani da uđu u svet golfa, imaju priliku da se prijave za program “Nauči golf – Akademija”, gde će za 9.990 dinara kroz dva vezana vikenda imati priliku da se upoznaju sa osnovnim tehnikama igre, pravilima i etikom golfa. Nakon savladane golf akademije, dobiće “dozvolu za igru” uz koju mogu da igraju bilo gde u svetu – zaključuje Gordana Šolak.

golf-klub-beograd-klupska-kuca-2013

Godina ovog važnog, decenijskog jubileja, programski i organizaciono je na najvišem nivou, pa pored pomenutih programa za najmlađe i one koji tek žele da uđu svet ove magične igre, obuhvata I veliki niz turnira na trenu na Adi Ciganliji. Trenutno je u toku izuzetno zanimljiva Letnja Liga Ada Ciganlija, dok nas na jesen očekuju najveći turniri iz GCB Masters serije, Jesenja Liga Ade Ciganlije, i veliki broj turnira iz serije Beginners Challenge.

Pridružite nam se. Dobrodošli.